2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Kapr s omáčkou

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
máslo 100 g
hladká mouka 1 lžíce
cibule 1/2 ks
cukr krupice 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Naporcujeme si kapra, hlavu dáme povařit a porce kapra prosolíme a necháme je odležet. V rendlíku si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, zředíme ji rybím vývarem. Na pánvi si rozpustíme máslo, zpěníme cibuli, přidáme cukr, celé nové koření, hřebíček a porce kapra. Podlijeme vínem a na mírném ohni podusíme asi 15 minut. Přidáme jíšku, povaříme a dochutíme citronovou šťávou.


 


RECEPTY

Palačinky se špenátem

Postup: Smetanový špenát:Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodové tvarohové knedlíky

Postup: Tvaroh (i z vaničky) rozmícháme s vajíčkem, přidáme špetku soli, 4 lžíce dětské... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí saltimbocca

Postup: Telecí maso nakrájíme na půlcentimetrové plátky a zlehka - hladkou stranou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...